Zgodbe malih borcev

Vsak nedonošenček bije svojo bitko in mislim da je prav, da cel svet ve, kakšni junaki so to! V nadaljevanju predstavljamo zgodbe malih borcev, od katerih si prav vsak zasluži svojo posebno stran. Tam lahko starši izlijemo svoje travme, strahove, izkušnje, zahvale, lepe misli in si s tem malo olajšamo dušo, tisti ki prihajajo za nami, pa si lahko preberejo vzpodbudne zgodbe o tem, kako iz malih junakov zrastejo veliki junaki.

Zgodbe junakov 1. nadstropja (Enota za intenzivno terapijo in nego novorojencev (EINT), kjer bijejo bitko najmanjši oziroma najmlajši nedonošenčki v Sloveniji, se nahaja v 1. nadstropju Ljubljanske porodnišnice) sicer že nekaj časa požrtvovalno zbira in ureja ena izmed mamic sobork. Te zgodbe si lahko preberete na Facebooku na tej povezavi in Instagramu na tej povezavi.

Če želite, da objavimo tudi vašo zgodbo, jo lahko pošljete na moj.nedonosencek@gmail.com. Vsaka zgodba je posebna in prav vsaka zgodba pomaga staršem, ki pridejo za nami, saj jim vlije upanje in jim da vedeti, da bo tudi bolnišničnih dni slej kot prej konec.

Najmanjši nedonošenček v Sloveniji

Na svetu se vsako leto prezgodaj rodi 15 milijonov otrok, v Evropi 500.000, v Sloveniji pa 1300. V Sloveniji se je najbolj zgodaj rodil in preživel nedonošenček, rojen v 22. tednu nosečnosti. Najlažji brez pomembnih posledic preživeli novorojenček v Sloveniji, pa je ob rojstvu tehtal le 405 gramov.

Naši borci: