Pomoč nedonošenčkom

Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom

Donacije: Z donacijami Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom (http://www.nedonosencek.net/o-drustvu/o-drustvu) lahko postanete podpornik pri nakupu prepotrebnih naprav in opreme za male borce.

Namenitev dela dohodnine: Ne pozabite, da lahko društvu namenite tudi del svoje dohodnine, s čimer nimate prav nobenega stroška, le del vaše dohodnine bo šel društvu namesto v proračun države. Obrazec za namenitev dela dohodnine za donacije je dostopen na tej povezavi.

Projekt hobotnica

Pomagate pa lahko tudi Projektu hobotnica. Gre za del mednarodnega projekta, kjer iz bombažne preje kvačkajo terapevtske hobotnice za nedonošenčke. Lovke hobotnic so podobne popkovnici in nedonošenčke spominjajo na čas v maternici. Hobotnice so najboljše prijateljice malih junakov, ki jim delajo družbo, ko starši ne moremo biti zraven. Več o projektu lahko preberete na tej povezavi. Projekt hobotnica za izdelavo hobotnic potrebuje prejo iz 100% bombaža v lepih barvah (brez rdeče in oranžne). Debelina preje mora biti primerna za kvačko št. 2-3. Za več informacij so na voljo na elektronskem naslovu projekt.hobotnica@gmail.com.

Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom