Namenitev dela dohodnine Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom

Vsi, ki še niste namenili dela svoje dohodnine Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom (v nadaljevanju: Društvo), lahko to storite sedaj. Z namenitvijo dela dohodnine nimate prav nobenega stroška. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj vse je Društvo financiralo s pomočjo donacij do sedaj in kaj še namerava. Vsak evro šteje. Pomagajmo malim borcem in njihovim staršem, da bodo z dobro opremo in v kar se da lepem vzdušju prebrodili najhujše trenutke in premagali vse ovire, ki jih čakajo že takoj po porodu.

Kaj je namenitev dela dohodnine?

Vsak davčni zavezanec lahko del dohodnine (do 1%) nameni kot donacijo oziroma financiranje upravičencev do donacij. Društvo je eden izmed upravičencev. Z namenitvijo dela dohodnine nimate prav nobenega stroška, le del vaše dohodnine bo šel društvu in ne v državni proračun.

Kako uredim namenitev dela dohodnine?

Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko zavezanec odda osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu. Obrazec se nahaja na tej povezavi: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo . Obrazec je močno oddati tudi elektronsko preko portala eDavki https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/PersonalPortal/Pages/Login/Login.aspx?ReturnUrl=%2fEdavkiPortal%2fPersonalPortal%2fPages%2fStartPage%2fStartPage.aspx .

Ko enkrat izberete upravičenca, se vaš del dohodnine vsako leto nakaže njemu, razen če to spremenite. Če torej danes namenite 1% svoje dohodnine Društvu, s tem nimate nobenega dela več, Društvo pa bo vsako leto prejelo vašo donacijo. Davčna številka Društva je 28623533.

Kako Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom porabi naše donacije?

Društvo sproti objavlja donatorje in porabo denarja na naslednji povezavi: http://www.nedonosencek.net/donatorji-in-podporniki. Do sedaj so z donacijami kupili kar veliko opreme in aparatov, ki naše male borce ohranjajo pri življenju oziroma jim pomagajo, da se čimprej razvijejo v tolikšni meri, da so pripravljeni na odhod domov. EINT –  enota za intenzivno terapijo in nego novorojencev skrbi za najmanjše oziroma najbolj bolne nedonošenčke v Sloveniji. Za prihodnost naših otrok je zato pomembno, da je enota kar najbolje opremljena. Da imajo naši borci boljše možnosti za preživetje in kvalitetno življenje.

Spisek za nabavo opreme Društvo oblikuje sproti. Ravnokar se končuje prenova oddelka, ki sta jo financirala Ministrstvo za zdravje in UKC Ljubljana. A denarja ni bilo za vse, zato bodo manjkajočo opremo financirali iz denarja, zbranega od donacij. Poleg namenitve dela dohodnine so seveda možne donacije v klasičnem smislu – sredstva lahko donirate na transakcijski račun Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Zaloška 11, 1000 Ljubljana, transakcijski račun pri NLB d.d., št. SI56 0201 4005 0993 640, SWIFT: LJBASI2X.

Že v naprej se vam zahvaljujem v imenu vseh malih borcev in njihovih staršev.

Več o pomoči nedonošenčkom si lahko ogledate na tej povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.